Energi Norge

Innhold

Møt Energi Norge på Arendalsuka 2018

Nyhet, Energibruk og klima

Publisert

Politisk gate på Arendalsuka

Energi Norges tre arrangementer på Arendalsuka byr på en god blanding av elektrifisering, kraftintensiv industri og fiskeoppdrett. Foto: Arendalsuka

Rett etter ferien er Energi Norge på plass for å delta på Norges største politiske møteplass – Arendalsuka. Vi er klare for å sette elektrifisering på agendaen og vi gleder oss til å treffe deg.

Hvert år samles nasjonale aktører innenfor politikk, næringsliv – og andre samfunnsinteresserte – i Arendal for å debattere og utforme politikk.

– Arendalsuka er en viktig møteplass, og et høydepunkt for oss som er interessert i politikk. I år ser vi spesielt frem til å diskutere hvordan vi kan gjøre Norge til det første fornybare og fullelektriske samfunnet i verden. Våre tre arrangementer byr på en god blanding av elektrifisering, kraftintensiv industri og fiskeoppdrett, sier myndighetskontakt Bendik Solum Whist i Energi Norge.

Energi Norge er i år lokalisert sammen med NHO-familien på "Næringslivet Hus" i Arendal – nærmere bestemt MØR Biffhus, som har fire lokaler fordelt på to etasjer.

Her er en kort beskrivelse av våre tre arrangementer under Arendalsuka 2018:

Kraftintensiv industri i digitaliseringens tidsalder 

Tid: Tirsdag 14/8 kl. 16.00-17.45

Sammen med Norsk Industri inviterer Energi Norge til debatt om den kraftkrevende industriens rolle i digitaliseringens tidsalder. Vi har blant annet fått med oss Bellona og Eidsiva, ved Frederic Hauge og Lars Bjelvin, som vil presentere sitt samarbeidsprosjekt – en mulighetsstudie for storskala batteriproduksjon i Innlandet.

I tillegg vil vi se nærmere på den raskest voksende industrien i verden – datasenterindustrien – der Microsoft vil fortelle oss hva kunden vil ha, mens Statkraft vil fortelle om sine pågående og planlagte datasenterprosjekter.

Fullelektrisk fiskeoppdrett

Tid: Onsdag 15/8 kl. 10.00-11.45

Fornybarnæringen er fastlands-Norges største industrielle verdiskaper, og havbruk er en av Norges største eksportnæringer. Sammen med Sjømat Norge lanserer vi rapporten Fullelektrisk fiskeoppdrett, som er utarbeidet av DNV GL.

Det blir også innlegg med gode eksempler fra bedrifter og myndigheter, samt paneldebatt om utfordringer som må håndteres. Fiskeriminister Per Sandberg (FrP) kommer for å motta rapporten og statssekretær Atle Hamar (V) fra Klima- og miljødepartementet kommenterer veien videre.

Verdensmester i elektrifisering – blir det jobber av sånt?

Tid: Torsdag 16/8 kl. 14:00-16:00

Fornybarnæringens visjon er at Norge skal ta en global lederposisjon som det første fornybare og fullelektriske samfunnet i verden. Energi Norge utfordrer politikere og næringsliv til en diskusjon omkring utfordringer og muligheter i elektrifiseringen av Norge. Blir det arbeidsplasser av dette? Får vi et forsprang internasjonalt som kan utnyttes til eksport av kunnskap og tjenester?

På arrangementet deltar olje- og energiminister Terje Søviknes, divisjonsdirektør Inger Solberg i Innovasjon Norge, BI-professor Torger Reve, samt stortingsrepresentantene Else-May Botten (Ap), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Arild Hermstad (MDG). Flere innledere og paneldeltakere annonseres fortløpende på arrangementsiden. 

Her har vi laget en liste med de arrangementene vi mener er viktigst å få med seg hvis du interesserer deg for elektrifisering: Fullelektrisk Arendalsuke

Det er også flere av våre medlemsbedrifter som har arrangementer i Arendal denne uken – se fullstendig program her.

Våre arrangementer på Facebook

Kraftintensiv industri i digitaliseringens tidsalder
Fullelektrisk fiskeoppdrett
Verdensmester i elektrifisering – blir det jobber av sånt?

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: