Energi Norge

Innhold

Sterkt program for Østlandets regionmøte

Nyhet

Publisert

Oluf Ulseth smiler foto

- Vi har skapt en arena hvor det er mulig å diskutere både næringens og regionenes utvikling, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge om regionmøtene. Foto: Øystein Andreas Bjerke

I år som i fjor samler Energi Norge og Distriktsenergi sine medlemmer til felles regionmøter. Østlandet er først ut, med blant andre Frederic Hauge, Heidi Sørensen og Stefan Heggelund på programmet.

I løpet av de neste månedene arrangeres det regionmøter over hele landet. I år retter vi blant annet blikket mot hvordan fornybar energi kan tas i bruk for å nå klimamålene og samtidig skape ny industri lokalisert i Norge.

Fornybart og fullelektrisk

Østlandsregionen inviteres til sesongens første møte i Oslo 1. februar. Her vil Stefan Heggelund (H) fra energi- og miljøkomiteen på Stortinget holde innlegg om fornybar og fullelektrisk regional utvikling på Østlandet. 

I tillegg stiller Heidi Sørensen fra Klimaetaten i Oslo kommune og Frederic Hauge fra Bellona for å kommentere Eidsivas satsing på batteriproduksjon i kraftlandet Norge.

Videre blir det diskusjon om fremtidens DSO-rolle i distribusjonsnettet. Hvilke oppgaver og funksjoner vil en slik koordinator kunne ivareta?

Se hele programmet her

Viktig arena for diskusjoner

Regionmøtene i regi av Energi Norge og Distriktsenergi har blitt en viktig arena for å diskutere hvilke nasjonale og regionale saker i energinæringen som skal prioriteres fremover.

– Erfaringen vår etter flere år med regionmøter er at dette er en god møteplass. Vi har klart å skape en arena hvor det er mulig å diskutere både bransjens og regionenes utvikling, noe som åpner opp for gode debatter, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

Positivt samarbeid

Fjoråret var starten på et godt samarbeid med Distriktsenergi som medarrangør for den årlige regionmøteturneen. Daglig leder Knut Lockert ser frem til et nytt semester med gode møter.

– Tilbakemeldingene fra fjorårets møter var veldig positive, flere var spesielt fornøyde med den gode blandingen av medlemmer fra Energi Norge og Distriktsenergi både i salen og på scenen, sier Lockert.

Lockert presiserer også at samarbeidet er viktig for å synliggjøre både enigheter og uenigheter i den politiske tilnærmingen mellom Energi Norge og Distriktsenergi.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: