Energi Norge

Innhold

  • Energi Norge
  • Strømmens dag 2018: Bruk den med god samvittighet!

Del din #strømglede – vinn elsykkel!

Nyhet

Publisert

Hva setter du mest pris på med strømmen? Tirsdag 23. januar feirer vi Strømmens dag. Del din #strømglede på Facebook eller Instagram og bli med i konkurransen om flotte premier!

Strømmen gir oss lys, varme og opplevelser i hverdagen. Den er både rimelig og utslippsfri, derfor kan vi bruke den med god samvittighet. Visste du for eksempel at det koster fire kroner å lade en mobiltelefon hver dag et helt år? Eller tre kroner å ta en varm dusj?

Hva tror du er strømfavorittene til Torbjørn Røe Isaksen og Trine Skei Grande? Det får du vite på Strømmens dags Facebook-side frem mot selve dagen 23. januar. Der og på Instagram kan du også dele bilde av din elektriske favorittdings. Hvis du merker bildet med emneord #strømglede, er du med i konkurransen om en elsykkel og 10 elektriske lystennere. Vinnerne kåres 24. januar.

Utslippsfri energi

– På veien mot et fullelektrisk samfunn er det viktig å øke bevisstheten for strømmens betydning i alle menneskers liv. Dette handler både om komfort i hverdagen og om å velge klimavennlige energiløsninger for fremtiden, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

Strømmens klare miljøfordel er at den er utslippsfri både når vi transporterer den og bruker den. I Norge er også selve strømproduksjonen utslippsfri, takket være 1500 vannkraftverk over hele landet som leverer 96 prosent av strømmen. I tillegg ser vi en økende produksjon av vind- og solkraft.

Flyene blir elektriske

Den rike tilgangen på strøm, gjør at vi kan elektrifisere mye av det som går på fossil energi i dag. Dette gjelder både veitrafikk, sjøtransport og til og med luftfarten. Nylig lanserte Avinor sitt mål om at all norsk flytrafikk skal være elektrisk innen 2040. Første rutefly skal være i drift allerede i 2025.

Det vil gi både lavere utslipp, mindre støy og rimeligere flybilletter. Snakk om #strømglede!

Bilder og film til Strømmens dag

Som tidligere år har Energi Norge utarbeidet bilder til Facebook, Instagram og web. Materiellet kan deles av alle som ønsker det. Materiellet finner du her.

Både konkurransen og filmene vil bli tilgjengeliggjort på Strømmens dags side på Facebook. Vi håper både medlemsbedrifter og alle andre som er opptatt av strøm vil delta i markeringen!

Vi har bannere både på nynorsk og bokmål

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: