Energi Norge

Innhold

To nye rådgivere i Energi Norge

Nyhet, Fornybar produksjon, Strømmarked

Publisert

Mann og kvinne, bilde delt i to. foto

Cathrine Åsegg Hagen kommer til Energi Norge fra NVE, mens Einar Kobro er på plass hos oss etter syv år i Norconsult.

Energi Norge er veldig glad for å få to nye kompetente rådgivere med på laget. Cathrine Åsegg Hagen blir rådgiver i avdelingen for marked og kunder, og Einar Kobro er allerede på plass som rådgiver i avdelingen for fornybar energi.

Cathrine Åsegg Hagen tiltrer stillingen 3. september og vil da jobbe med å utvikle Energi Norges tilbud for kurs, konferanser, publikasjoner og kompetansetjenester innenfor energimarkedsspørsmål. Dette omfatter både sluttbrukermarkedet og engrosmarkedet.

Einar Kobro er ansvarlig for forskningsprosjekter, publikasjoner og arrangementer innenfor maskin- og elektroteknisk utstyr i vannkraftproduksjonsanlegg.

Bakgrunn fra NVE

Åsegg Hagen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, hvor hun fordypet seg i innovasjon, dialog og verdiskaping i næringslivet. Hun har siden 2014 arbeidet med sluttbrukermarkedet for strøm i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Vi er svært glade for å få Cathrine Åsegg Hagen med på laget som rådgiver i Energi Norge. Hennes bakgrunn som siviløkonom og flere års erfaring fra NVE vil gi oss et løft på kompetansetjenester innenfor energimarkedet, sier direktør for marked og kunder Knut Kroepelien i Energi Norge.

Åsegg Hagens arbeid i NVE har omfattet digitalisering, endret forbrukeratferd, Elhub og reguleringen på området. Hun har også hatt ansvar for flere publikasjoner og seminarer hos NVE. Nå gleder hun seg til å være med på å løfte fornybarnæringens kompetanse.

– Fornybarnæringen står midt i en stor omveltning, ny teknologi gir nye muligheter for alle, og kundenes adferd og preferanser endrer seg. I tillegg er bransjen viktig for å løse de virkelig store utfordringene, noe som gjør at det er stor politisk interesse for det vi driver med, sier Åsegg Hagen.

God forskningskompetanse

Siste tilskudd i avdelingen for fornybar energi, Einar Kobro, er utdannet sivilingeniør fra Vannkraftlaboratoriet ved NTNU. Ved samme universitet skrev han også en doktorgrad om måling av trykkpulsasjoner i høytrykks Francisturbiner. Kobro kommer til Energi Norge etter syv år i Norconsult, hvor han har jobbet som måle- og analysespesialist.

– Einar Kobro har både en forskningskompetanse og en kommersiell forståelse med stor verdi for Energi Norges medlemsbedrifter. Denne ansettelsen gir et sterkt bidrag til å gi bredde til Energi Norges relevans overfor både forsknings- og driftsmiljøene i næringen, sier direktør for fornybar energi Eivind Heløe i Energi Norge.

Doktorgraden til Kobro ble i sin tid finansiert av energinæringen. Han har dermed god kjennskap til miljøet og vet hva han går til i sin nye jobb.

– Jeg har gledet meg masse til å komme tilbake til forskningsprosjekter i bransjen og til å kunne være med å utvikle forskningen på produksjonsteknisk utstyr innen vannkraft. I tillegg ser jeg frem til å jobbe tett på medlemmene for å ta tak i de utfordringene som eksisterer, sier Kobro.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: