Energi Norge

Innhold

Vann og vind i skjønn forening på Fosen

Nyhet, Fornybar produksjon

Publisert

To mennesker med refleksvest i tåke. foto

Energi Norges styre fikk omvisning på byggingen av Roan vindpark i Trøndelag under styresamlingen denne uken. Her er styreleder Eimund Nygaard (Lyse) og styremedlem Jannicke Hilland (BKK). Foto: Eivind Heløe

I piskende regn, tett tåke og 20 sekundmeters vind fikk Energi Norges styre egenhendig erfare hvorfor Europas største vindpark bygges på Fosen.

Energi Norges nyvalgte styre la 27. - 28. juni sitt styremøte til Trøndelag. På agendaen for møtets formelle del var blant annet forberedelser til årets strategisamling og prioriteringer for høstens arbeid.

Turens høydepunkt utgjorde imidlertid omvisningen på byggingen av Roan vindpark, som ble ledet av daglig leder Eivind Torblaa i Fosen Vind og prosjektleder Terje Olsen i Statkraft.

Styresamling Fosen 2018

60 meter turbinblad under transport. Foto: Eivind Heløe

– Det gjør et mektig inntrykk å se Europas største vindpark reise seg, og som representant for fornybarnæringen gjør det meg stolt å se den verdiskapingen dette prosjektet representerer, sier styreleder Eimund Nygaard.

Fosen-prosjektet består av i alt seks store vindparker sør i Trøndelag på til sammen 1000 MW. Byggingen startet i 2016, og alle vindparkene skal settes i drift senest i 2020.

– Da vil vi ha bygget 241 kilometer ny vei og 278 Vestas-turbiner vil produsere om lag 3,4 TWh årlig. Det vil gjøre Trøndelag om fra et underskuddsområde til et overskuddsområde for kraft, sier daglig leder Eivind Torblaa i Fosen Vind.

Statkraft er operatør for byggingen av vindparkene på vegne av Fosen Vind. Selskapet eies av TrønderEnergi, Statkraft og eiergruppen Nordic Wind Power DA.

Les mer om Fosen Vind her.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: