Energi Norge

Innhold

  • Energi Norge
  • Listhaug kan ta grep for fornybar energi og elektrifisering

Listhaug kan ta grep for fornybar energi og elektrifisering

Kvinne som smiler. foto

Denne uken ble Sylvi Listhaug utnevnt som ny olje- og energiminister etter Kjell-Børge Freiberg. Foto: Margrete Løbben Hanssen/OED

Energi Norge ser frem til at den nye statsråden vil engasjere seg i elektrifiseringen av Norge og videreutvikling av fornybarnæringen til beste for kunden.

Sylvi Listhaug (Frp) ble onsdag utnevnt til ny olje- og energiminister etter Kjell-Børge Freiberg. Listhaug kommer fra posten som eldre- og folkehelseminister. Freiberg går tilbake til Stortinget.

– Vi ønsker Sylvi Listhaug velkommen som olje- og energiminister. Vi gleder oss til å vise henne alt det spennende som skjer innenfor fornybar energi og elektrifiseringen av Norge, til beste for både forbrukere, arbeidsplasser og klima, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Fornybarnæringen er Norges største fastlandsindustri med 20.000 ansatte over hele landet. Den bidrar med 50-60 milliarder kroner til fellesskapet hvert år.

– Vi trenger en handlekraftig statsråd som vil bidra til å utvikle en av Norges fremste distriktsnæringer videre. Hun har nå alle muligheter til å følge opp Fremskrittspartiets mål om å stimulere til oppgradering av vannkraften – som leverer 95 prosent av strømmen i Norge, sier Kroepelien.

Energi Norge ser frem til å ha like god dialog med Listhaug som med hennes forgjengere i Olje- og energidepartementet.