Energi Norge

Innhold

Avlyser Vinterkonferansen i Hamburg

Nyhet, HMS

Publisert

39394.jpg

Vinterkonferansen avlyses for å forebygge spredning av koronaviruset. Årets konferanse var lagt til Hamburg 25.-27. mars.

Energi Norge har besluttet å avlyse Vinterkonferansen som skulle vært avholdt med 300 deltakere i Hamburg i slutten av mars. Beslutningen er tatt for å forebygge spredning av koronaviruset.

Vinterkonferansen samler hvert år flere hundre ledere fra fornybarnæringen, politikk og forvaltning. Årets konferanse var lagt til Hamburg 25.-27. mars.

– Både norske og tyske myndigheter har nå skjerpet rådene om å begrense reiser og større konferanser for å hindre spredning av koronaviruset. Da finner vi det ikke lenger forsvarlig å flytte en så stor gruppe nordmenn til utlandet, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

I tillegg til smittevernhensyn, er det også praktiske forhold som vanskeliggjør konferansen. Enkelte flyavganger til Hamburg er blitt innstilt de aktuelle dagene. Flere foredragsholdere og samtlige stortingspolitikere som skulle deltatt i debatter på konferansen, har dessuten fått reiseforbud.

– Vi beklager sterkt at vi må avlyse konferansen. Dette er vår viktigste næringspolitiske møteplass som mange har jobbet med over lang tid og mange har gledet seg til. Men vi må ta ansvar både for deltakernes sikkerhet og for å begrense smittespredning over landegrensene, sier Kroepelien.

Alle påmeldte deltakere og foredragsholdere har i dag fått epost om at konferansen er avlyst.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: