Innhold

Vegard Pettersen ny næringspolitisk rådgiver

Nyhet, Fornybar produksjon

Publisert

Mann smiler. Foto

Vegard Pettersen kommer fra Statkraft, hvor han har vært sentral i selskapets arbeid med konsesjoner og miljøspørsmål.

Vegard Pettersen er ny næringspolitisk rådgiver for fornybar energi i Energi Norge. Han skal blant annet ha hovedansvar for foreningens arbeid med miljøspørsmål og konsesjonsvilkår.

Vegard Pettersen (52) begynte 1. april i stillingen, og har fra hjemmekontor startet det viktige arbeidet med vilkårsrevisjoner, gjennomføring av vanndirektivet og stadige forbedringer av næringens miljøprestasjoner.

– Elektrifiseringen av samfunnet gir fornybarnæringen store muligheter, men det stiller store krav til at fornybarproduksjonen er miljøtilpasset. Dette gleder jeg meg til å ta fatt på i samarbeid med medlemmene, sier Pettersen.

Pettersen kommer fra Statkraft der han har vært sentral i selskapets arbeid med konsesjoner og miljøspørsmål. Han er utdannet cand. scient. i ressursgeografi og landskapsøkologi fra Universitetet i Oslo.

– Jeg er både stolt og glad for å få Vegard Pettersen med på laget. Han har en uvanlig kombinasjon av faglig tyngde og relasjonelle ferdigheter jeg er sikker på at hele næringen vil få stor glede av i tiden fremover, sier direktør for fornybar energi Eivind Heløe i Energi Norge.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: