Veileder for helikoptertransport

Publisert

bildet av pilot i helikopeter og utsikt mot bakken

Foto: Tom Østrem.

Ettersom selskaper i kraftnæringen og bygg- og anleggsbransjen er de største kjøperne av innlandsflyginger med helikopter, har Energi Norge og en rekke samarbeidspartnere utarbeidet en veileder for helikoptertransport.

Ifølge en sikkerhetsstudie gjennomført av Safetec på oppdrag fra Samferdselsdepartementet, kan det de neste årene i snitt ventes to havarier på innlandsflygninger med helikopter per år, med mer enn 50 prosent sannsynlighet for minst en årlig dødsulykke.

På bakgrunn av disse skremmende tallene har Energi Norge, i samarbeid med en rekke medlemsbedrifter, NHO Luftfart, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Luftfartstilsynet og Flysikkerhetsforum, tatt initiativ til å utarbeide en veileder med anbefalte krav og retningslinjer for helikoptertransport.

Veilederen tar for seg anbefalte krav til helikopteroperatør og helikoptertransport i forbindelse med utbygging, rehabilitering, riving, reparasjoner og vedlikehold av kraftlednings- og IKT-installasjoner, samt stasjonsanlegg.

Formålet med veilederen er å bidra til økt sikkerhet ved inngåelse av kontrakter og gjennomføring av innlandsflygninger i kraftnæringen.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt