Energientreprenører

Energientreprenører både bygger og vedlikeholder strømnett.

Energientreprenører utvikler bærekraftige løsninger innenfor hele verdikjeden av energidistribusjon. De bygger, drifter, prosjekterer og vedlikeholder strømnett, transformatorstasjoner, ladestasjoner, jernbane, sørger for reservekraft og bygger energi-infrastruktur i tilknytning til havbruk, sol- og vindkraftanlegg.

Energientreprenørene bygger fremtidens infrastruktur, og er med det med på å sikre den bærekraftige energiomstillingen. Energientreprenørene i Norge sysselsetter over 3000 personer, fra Kristiansand i sør til Vadsø i nord.

Foto: Eviny Solutions

Selskapenes hovedområde er høyspent. Den største delen av bransjen er energimontører i felt, som bygger, vedlikeholder og optimaliserer strømnettet. Dette skjer med utstyr i store dimensjoner, gjerne i krevende terreng og med utfordrende vær. Bransjen har også et miljø av prosjektledere og ingeniører o.l., som jobber med prosjekter fra start til slutt.

Eksempelvis har energientreprenørene vært avgjørende for ladeinfrastrukturen som er bygget ut under Norges elbilsatsing. Det samme gjelder i de seneste årene for tyngre kjøretøy, skip på landstrøm og elektrifisering av ferjer. Norske energientreprenører er ledende på dette feltet på verdensbasis.

Vårt medlem entreprenørbedriften Omexom jobber målrettet hver eneste dag, året rundt med HMS. Det gir gode resultater i hele organisasjonen.

Informasjonssjef i Energi Norge, Aslak Øverås intervjuer Stein-Olav Lervik, direktør for sikkerhet og bærekraft i Omexom i forbindelse med at de nylig rundet 500 dager uten skadefravær.

Gjennom FN kan bedrifter gi tilbud på internasjonale anskaffelser

NHO og UNOPS vil øke interessen for internasjonale tilbud og leveranser. Gjennom UNOPS (United Nations Office for Project Services) som er FNs innkjøpsorgan, kan norske bedrifter få mulighet til å levere tilbud på internasjonale anskaffelser.

Som medlem av Fornybar Norge får energientreprenører:

I vår Medlemsportal er alle medlemsfordeler samlet.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: