Katrin Lervik ansatt som bransjedirektør for vannkraft

Publisert

Lyst og varmt portrettbilde av Katrin Lervik tatt utendørs.

Foto: Fornybar Norge

Katrin Lervik (51) er på plass som ny bransjedirektør for vannkraft i Fornybar Norge. Hun har lang erfaring med blant annet vannkraft fra Energidepartementet.  

 Lervik tiltrådte stillingen 2. mai og vil jobbe med å få på plass rammebetingelser som gjør at vannkraften kan fortsette å utvikle seg til det beste for samfunnet og fornybarnæringen.

– Jeg gleder meg til å synliggjøre den viktige rollen vannkraften spiller i et stadig mer komplekst kraftsystem, sier Lervik. 

Hun kommer fra stillingen som underdirektør i Energidepartementet, hvor hun har jobbet siden 2006. Her hadde hun fagansvar for vannkraft og vannressurser, og jobbet blant annet med rammevilkår og virkemidler for fornybar energiproduksjon, og med konsesjonssaker. 

Lervik har tidligere jobbet som energiråd ved Den norske ambassaden i Uganda og som juniorekspert for FN i Tanzania, samt som rådgivende ingeniør innen vannressurser og miljø i Multiconsult.

– Vi har virkelig sett frem til å få Katrin Lervik med på laget. Vannkraft er i kjernen av det Fornybar Norge jobber med og for. Hennes erfaring fra forvaltningen, samt dype forståelse av både vannkraft og vannkraftnæringen blir uvurderlig for oss, sier Øistein Schmidt Galaaen, direktør for bærekraft og produksjon i Fornybar Norge.

Lervik er sivilingeniør fra NTNU med spesialisering i byggfag, og tilbragte deler av studietiden ved Darmstadt Technische Hochschule i Tyskland og ved Makerere University i Uganda.