Artikkelarkiv

Vis filtrering

92 resultater

Type artikkel
Velg område
92 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Utvider fristen for å analysere virkning av ny nettleie

  Energidepartementet forlenger unntaksregelen i dagens nettleieregler med to år. Det vil gi nettselskapene mer tid til å evaluere om den nye nettleien har virket etter hensikten, og derfor har ført til at flere husholdninger fordeler strømforbruket sitt mer jevnt utover døgnet.

 2. Fornybar Norge blir observatør i styret til EU-organet DSO Entity

  Fornybar Norge ble i februar tildelt rollen som observatør i DSO Entity, en formell organisasjon i EU som representerer nettselskapene. Den ble etablert i juni 2021 som en del av EUs Elektrisitetsforordning. Det var styret i DSO Entity som avgjorde at Norge nå skal få denne statusen, etter en tidligere søknad.

 3. Tiltak for mer kapasitet i strømnettet

  Denne oversikten viser tiltak som er blitt foreslått gjennom arbeidet til Strømnettutvalget, Energikommisjonen og regjeringens handlingsplan for raskere nettutbygging og bedre utnyttelse av nettet.

 4. – Situasjonen for strømnettet er kritisk

  – Hovedpulsåren i landet vårt er i ferd med å sprenges. I område etter område kommer det beskjed om at strømnettet er fullt. Dette er kritisk, fordi det betyr at eksisterende industri verken får utvidet eller erstattet fossil energibruk med fornybar kraft, ny industri får ikke tilknytte seg nettet og arbeidsplasser blir ikke etablert, sier Åslaug Haga.