Foto: Kristofer Ryde / Lyse
Foto: Kristofer Ryde / Lyse

Energi- og klimasamarbeid med EU

Norges tette energi- og klimasamarbeid med EU gir mange føringer og muligheter. EU er den viktigste drivkraften for en offensiv klimapolitikk, vårt viktigste marked, og Norge er fullstendig integrert i det nordiske kraftsystemet og -markedet.

Norge trenger en rask implementering av Ren energi-pakken

Tett energisamarbeid med EU er viktig for norsk verdiskaping, og harmonisert regelverk gir store verdiskapingsmuligheter for Norge. 

Aktuelt
  1. Ungarn tar over formannskapet med slagordet "Gjør Europa stort igjen"

    Den 1. juli overtok Ungarn stafettpinnen fra Belgia og vil nå lede an arbeidet i medlemsstatenes organ Rådet i EU ut året. Rådet tar beslutningene om lovgivning i EU sammen med Europaparlamentet.  I sitt arbeidsprogram fremhever Ungarn geotermisk energi som sin største prioritering.

  2. Slik blir EUs strategiske agenda 2024-2029

    Under forrige toppnivåmøte 27.-28. juni ble Rådet enige om hvem som utnevnes og nomineres til flere lederroller samt EUs strategiske agenda for de kommende fem årene. 

  3. EU har konkludert om Norge

    Rådet, medlemstatenes organ i EU, har kommet med konklusjoner om sitt forhold til Norge. Rådet er svært positive til samarbeidet med Norge, og mener vi er en god partner på flere viktige områder. Det er likevel noen skjær i sjøen, for eksempel mener Rådet at etterslepet på blant annet finans- og energilovgiving er for stort. Samtidig kritiserer de Norge for å utrede utvinning av havbunnsmineraler.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: