Anne Sagstuen Nysæther er Årets Kraftkvinne

Publisert

Anne Sagstuen Nysæthe får overrakt prisen Årets Kraftkvinne

Direktør for divisjon Nettstrategi i Elvia, Anne Sagstuen Nysæther får overrakt prisen Årets Kraftkvinne 2022 fra energiminister Terje Aasland. Foto: Kraftkvinnene

Anne Sagstuen Nysæther fra Elvia er kåret til Årets Kraftkvinne 2022. Prisen ble delt ut av olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) foran en fullsatt og festpyntet sal i det Gamle Biblioteket i Oslo.

Anne er direktør for nettstrategi i Elvia. Juryen berømmer hennes faglige dyktighet og innsikt kombinert med evnen til å formidle et komplisert fag på en enkel måte som folk forstår.

I sin begrunnelse skriver juryen at Årets Kraftkvinne 2022 har dyp innsikt i og bred kunnskap om fornybarnæringen. Den siste tiden har hun markert seg som sentral tenker og arkitekt bak både den nye nettleiemodellen og endringene av flaskehalsinntekter, et svært viktig bidrag for å få ned nettleien i et krevende kraftmarked. Begge disse tiltakene ligger i front i et kraftmarked som skal sikre lavest mulig pris ut til forbrukere i dagens turbulente Europa.

Juryen har bestått av Anne Grethe Solberg, Bjarne Aamodt, Kristin Lian, Henrik Syse og Leif Lia.

– Vi synes at juryen har gjort et meget godt valg ved å kåre Anne Sagstuen Nysæther til Årets Kraftkvinne. Anne representer nettbransjen på en utmerket måte og utnevnelsen bidrar også til å synliggjøre behovet for å utvikle kraftnettet. Vi må få frem nok kraft i tide til å møte det økte forbruket vi ser kommer. Vi er bekymret for det nettunderskuddet vi allerede har idag, i tillegg til det kraftunderskuddet det tegner til å bli om få år, sier Jane Berit Solvi fra Lede og Eirin Kjølstad fra Arva.

Anne er en rollemodell for kvinner i både Elvia og fornybarnæringen. Hun er styreleder av REN og styremedlem i Norwegian Smartgrid Centre og er med det en som går foran og viser at kvinner både kan og bør ta viktige styreverv. Som leder drives hun av tillit til sine medarbeidere. Hun legger til rette for deres utvikling og hun fremstår som en utpreget lagspiller.

– Dette er en velfortjent pris til Anne, til inspirasjon for hele fornybarnæringen. Vi har mange dyktige fagfolk som bør delta mer aktivt og synlig i utformingen av næringen. Det blir stadig tydeligere hvilken avgjørende betydning sikker tilgang på nok fornybar energi har for samfunnet; jeg håper flere av våre fagfolk gjør som Anne og driver debattene fremover, sier Solgun Furnes, nestleder i Kraftkvinnene.

Det er tredje gang prisen Årets Kraftkvinne deles ut, og det er fagnettverket Kraftkvinnene, som står bak utdelingen. Olje- og energiminister Terje Aasland delte ut prisen i hovedsalen i Det Gamle Biblioteket i Oslo.

Anne Sagstuen Nysæther sammen med styret Kraftkvinnene

Kraftkvinnene ble startet i 2019 og er et fagnettverk for alle kvinner i fornybarnæringen. Nettverket har over 1000 medlemmer fra alle fagdisipliner og forretningsområder i energiselskapene og tilknyttede aktører som leverandører, rådgivningsmiljøer og myndigheter/forvaltning.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: