Fornybar Norge er med i NHO-samarbeid om rekruttering

Publisert

I et nytt initiativ har flere foreninger i NHO gått sammen for å lansere en omfattende kampanje som fremmer yrkesutdanning, ledet av Byggenæringens Landsforening (BNL).

– Vi er veldig glade for å være med på denne kampanjen sammen med flere andre landsforeninger og samarbeidspartnere. Foreldre er barns viktigste rådgiver innenfor utdanningsvalg. Vi har alle en felles interesse i at de som rådgivere har best mulig kunnskap om den yrkesfaglige utdanningsveien. Vi mener å få mer ut av ressursene våre ved å samarbeide om dette, sier Brynhild Totland fra Fornybar Norge.

Målrettet mot foreldre

Kampanjen har et felles mål om å opplyse og inspirere foreldre med barn i ungdomsskolealder om de mange mulighetene innenfor yrkesfag. Kampen mot fordommer og myter om yrkesfag står sentralt, og målet er å vise mangfoldet og fremtidsmulighetene yrkesutdanninger tilbyr. Denne kampanjen tar sikte på å engasjere foreldre til ungdom som står overfor valg av videregående utdanning.

– Vi i Fornybar Norge syner det er viktig å oppfordre medlemmene til å ta inn lærlinger. De lærefagene vi fokuserer på er energimontører, energioperatører og telekommunikasjonsmontør. Og dette gjelder alt fra nettselskap og entreprenører til vann- og vindprodusenter, sier Totland.

Fakta om yrkesfag

Kampanjen spør om foreldre har fordommer som står i veien for barnas framtid.

– Vi vil ha dem til å stoppe opp, tenke over om det stemmer, for deretter å søke mer informasjon om yrkesfag, sier Totland.

– Valg av utdanningsretning bør være kunnskapsbasert. Å endre holdninger tar tid, og vi får ett nytt sett med foreldre å jobbe med hvert år. Ved å bryte ned fordommer og feiloppfatninger, søker kampanjen å bidra til at enda flere velger yrkesfag og blir lærlinger og fagarbeidere, avslutter Totland.

Du kan lese mer om kampanjen på yrkesfag.no. Der finner du faktainformasjon om yrkesfag, inkludert karriereveier, muligheter for videre utdanning, og hvordan yrkesfag bidrar til personlig og faglig vekst.

Samarbeidspartnere i kampanjen

  • Byggenæringens Landsforening (BNL)
  • NHO Sjøfart
  • Nelfo
  • Fornybar Norge
  • Norges Bilbransjeforbund
  • Byggevarindustriens Forening
  • WorldSkills Norway
Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde Brynhild Totland. Foto