Ingvil Østhassel til Fornybar Norges Brusselkontor

Publisert

Profilbilde av Ingvil Østhassel

Foto: Fornybar Norge

I oktober tar Fornybar Norge over presidentskapet i Nordenergi, det nordiske energisamarbeidet i Brussel. Ingvil Østhassel starter opp på Brusselkontoret 1. september for å styrke våre ressurser.

– Jeg gleder meg til å få en ekstra ressurs som kan bidra i samarbeidet med andre organisasoner i Brussel og arbeide opp mot EU. Ingvil Østhassel vil ta seg av de administrative oppgavene knyttet til formanskapet i Nordenergi, sier lederen av Fornybar Norges Brusselkontor Niklas Kalvø Tessem.

August Jambak som var praktikant ved Brusselkontoret det første halvåret i år, tok en prat med Østhassel før han sluttet.

Fra Sandefjord til Brussel

Invgil Østhassel (26) er oppvokst i Sandefjord. Hun har en dobbel master i internasjonal politisk økonomi (med spesialisering i energi- og klima) fra England og Tyskland. Hun har solid internasjonal erfaring etter å bodd i både Ecuador og USA. 

Hva fikk deg til å søke jobben i Fornybar Norge?

– Jeg kommer fra rollen som hydrogenanalytiker i Statkraft og tidligere trainee på Brusselkontoret, så det var ikke en lang vei å gå. Muligheten til å bli i Brussel, muligheten til å utvide horisonten og jobbe med flere fornybarteknologier er nok det som har motivert meg mest. Mitt aktive arbeid med påvirkningsarbeid i EU er en verdifull erfaring, som jeg tror vil komme godt med i fremtiden. Det er spennende å være tett på der energipolitikk utvikles, og det er givende å arbeide for en sak jeg har stor personlig tro på.

Hva trigger deg til å jobbe med fornybar energi?

– For meg er energi både løsningen og problemet. Å bytte fra fossile til fornybare energikilder mener jeg er en stor del av løsningen for å stoppe forurensing samtidig som en skaper nye arbeidsplasser og tar vare på økologisk mangfold. Vi må legge til rette for en best mulig fremtid for fremtidige generasjoner. 

Hvordan tror du du kan bidra til Fornybar Norges arbeid i Brussel?

– Jeg skal ta ansvar for koordinering innad i Nordenergi. Å bidra til et samlet Norden er viktig for Norge og Island som ikke-medlemmer i EU. Vi har mange like interesser som Danmark, Finland og Sverige.  I tillegg vil det å bygge et sterkt nettverk rundt kontoret, samt være en ressursperson for både Fornybar Norges andre ansatte og medlemmer når det gjelder EU-spørsmål. Jeg kan også trekke på erfaring fra både USA og Tyskland, to viktige drivere for det grønne skiftet.

Hvilke saker tror du kommer til å bli relevante for deg i perioden du er her?

–  Det er spenning rundt det spanske formannskapet i Rådet. Det er viktig for Fornybar Norges medlemmer hvordan elektrisitetsmarkedsreform og naturrestaurering forløper samt finansieringsmuligheter for fornybare prosjekter. Jeg har en bakgrunn innen hydrogen, så implementeringen av Hydrogenbanken og Fornybardirektivet er også noe jeg ivrig følger med på.

Nordenergi

Nordenergi består av Fornybar Norge, Finnish Energy, Energiföretagen Sverige, Green Power Denmark og Samorka.