Energi Norge

Innhold

Solheim, Bru og Barth Eide til fornybardebatt

Innledere Fornybarometeret

Espen Barth Eide, Tina Bru, Erik Solheim og Knut Kroepelien står på programmet til lanseringen av Fornybarometeret 2020.

Olje- og energiminister Tina Bru (H) kommer på lanseringen av Fornybarometeret 2020. Det samme gjør stortingsrepresentant Espen Barth Eide (Ap) og tidligere leder av FNs miljøprogram Erik Solheim.

Tirsdag 26. mai lanserer Energi Norge rapporten Fornybarometeret 2020. Rapporten tar for seg status for elektrifiseringen av Norge og veien videre mot fornybarsamfunnet. Lanseringen vil foregå digitalt og strømmes direkte på Facebook. 

Knut Kroepelien, administrerende direktør i Energi Norge, skal presentere rapporten.  

– Vekst i høyproduktive næringer er avgjørende for at vi skal greie å opprettholde levestandarden vår, etter hvert som oljeinntektene blir lavere. Fornybarometeret er et sikkert bevis på at det er viktig å satse på fornybarnæringen fremover, sier Kroepelien. 

Rapporten vil overrekkes til olje- og energiminister Tina Bru (H), etterfulgt av en paneldebatt mellom Bru, stortingsrepresentant Espen Barth Eide (Ap) og tidligere statsråd og leder av FNs miljøprogram Erik Solheim. 

Norge – en pionér for elektrifisering? 

Solheim hadde 15. mai en kronikk på trykk i DN der han tar til orde for å satse på grønn omstilling som en vei ut av koronakrisen. 

– Jeg hører en del pessimisme om dagen. Glem den! Med all sannsynlighet vil koronakrisen hjelpe oss i miljøomstillingen. Norge kan bidra som pionér for massiv elektrifisering, skriver Solheim.

På Twitter skriver Solheim:

Mer informasjon om lanseringen av Fornybarometeret er tilgjengelig her.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: