Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

188 resultater

Type artikkel
Velg område
188 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Fornybar produksjon

  Bransjeprosjekt bærer frukter

  Delprosjektet innen klassifisering har utviklet en ny metode for detaljert konsekvensvurdering ved dambrudd, og har levert metoderapport og sluttrapport. Nå har NVE kommet med tilbakemelding på metoden.

 2. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi

  Felles krav fra industrien

  – Staten må bruke verktøykassa, krever fem industriledere overfor næringsminister Iselin Nybø og olje- og energiminister Tina Bru.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon

  Regjeringens vindkraftforslag vil dempe konflikter

  Regjeringen vil stramme inn behandlingen av vindkraftkonsesjoner og styrke den lokale og regionale forankringen. Energi Norge mener tiltakene er gode og konfliktdempende. Nå må stortingsmeldingen behandles raskt slik at konsesjonsbehandlingen kan starte opp igjen.

 4. Nyhet, Fornybar produksjon

  EU Sustainable Energy Week 2020

  22.-26. juni 2020 arrangeres EU Sustainable Energy Week (EUSEW) i regi av Europakommisjonen i Brussel. Energi Norge bidrar til det offisielle programmet med daglige oppsummeringer av en rekke temaer i lys av elektrifisering.

 5. Nyhet, Fornybar produksjon

  Vindkraft må forankres lokalt

  Kommunene må få en større andel av verdiene som skapes i vindkraftverk, skriver Knut Kroepelien og Øyvind Isachsen i denne kronikken.

 6. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi

  Flertall på Stortinget for å satse på vannkraften

  Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet går inn for å endre grunnrenteskatten for vannkraft. Dermed blir det lønnsomt å øke den mest skånsomme fornybare kraftproduksjonen Norge har tilgang til.

 7. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi

  NHO-undersøkelse: Modernisering av vannkraften viktigst

  Energi Norges medlemmer peker på bedre skattevilkår for modernisering av vannkraft som det viktigste tiltaket for sysselsetting i fornybarnæringen. Det viser en NHO-undersøkelse nylig.

 8. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi

  Ny rapport om verdideling fra vindkraft

  Energi Norge og Norwea mener at en større andel av verdiskapingen fra vindkraft bør tilfalle kommunene. I samarbeid har vi derfor utarbeidet en rapport med forslag til modeller for verdideling som vil gi mer tilbake til lokalsamfunnene.

 9. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi

  Frp-forslag vil gi mer og bedre vannkraft

  Fremskrittspartiet har i dag fremmet et forslag i Stortinget om endring i grunnrenteskatten for vannkraft. Forslaget vil bidra til økte investeringer i vannkraften og mer fornybar kraftproduksjon uten nye naturinngrep, mener Energi Norge.

 10. Nyhet, Fornybar produksjon, Energibruk og klima , Skatt og økonomi

  Stortinget må løfte vannkraften inn i tiltakspakken

  Regjeringens pakke til grønn omstilling foreslo ingen tiltak for å bedre utviklingen av vannkraften. Dette må Stortinget rette på, skriver Energi Norge og LVK i et brev til politikerne.