Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

196 resultater

Type artikkel
Velg område
196 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Fornybar produksjon

  Statsministeren på kraftverkbesøk

  Statsminister Erna Solberg besøkte Jølstra kraftverk i Jølster på tirsdag denne uken. — Vannkraft er grønn og fornybar energi som vi vil ha mer av, sa statsministeren.

 2. Nyhet, Fornybar produksjon

  Lyse og Hydro lager felles vannkraftselskap

  Lyse og Hydro slår sammen deler av vannkraftproduksjonen sin og etablerer et nytt selskap. Det nye selskapet skal hete Lyse Kraft DA og blir en av landets største vannkraftaktører.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi Statsbudsjett1

  Foreslår forbedring av regjeringens skatteforslag

  Regjeringen har foreslått fornuftige skatteendringer som vil utløse nye investeringer i vannkraft. Noe bør også gjøres med skattetrykket på eksisterende kraftverk, mener Energi Norge.

 4. Nyhet, Fornybar produksjon

  Kommunene må få større verdier fra vindkraft

  Under høringen om vindkraftmeldingen på Stortinget fremhevet Energi Norge behovet for bedre medvirkningsprosesser og ordninger som gir mer til kommunene.

 5. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi Statsbudsjett1

  Uheldige avgiftsforslag i statsbudsjettet

  Energi Norge er kritisk til regjeringens forslag om endringer i avgifter på klima- og energiområdet. CO2-avgiften bør økes mer enn de foreslåtte fem prosent og elavgiften bør reduseres.

 6. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi Statsbudsjett1

  Ny vannkraft kveles av skattesystemet

  Utvidelse av vannkraftverk kan gi oss mye mer av den miljøvennlige energien vi trenger. Men skattereglene står i veien for utviklingen, skriver Knut Kroepelien i denne kronikken.

 7. Nyhet, Fornybar produksjon

  Utvalg foreslår mer fornybar energi og flere strømkabler

  Klimaomstillingsutvalget tar til orde for å bygge ut mer fornybar energi i Norge for å sikre nok kraft til det grønne skiftet, og bygge flere utenlandskabler for å øke eksportinntektene.

 8. Nyhet, Fornybar produksjon, Medlemskap og fordeler

  Fornybaren: Leif Lia om vannkraft

  Hvor mye mer strøm kan vi få ved å modernisere de vannkraftverkene vi allerede har? NTNU-professor Leif Lia er ukens gjest i Fornybaren.

 9. Nyhet, Fornybar produksjon

  Skjerpede klimamål i EU gir økt trygghet for fornybarinvesteringer

  Før klimatoppmøtet i Glasgow neste høst, skal alle land melde inn nye og skjerpede klimamål. EU-kommisjonen kunngjorde forrige uke at de vil øke kuttmålet til minst 55 prosent i 2030.

 10. Nyhet, Fornybar produksjon

  Viktig avklaring om stoppregel i Sverige

  Stoppdato for svenske anlegg i elsertifikatmarkedet blir 31.12 2021. Avviklingen av støtteordningen fremskyndes til 2035 etter ny svensk-norsk enighet. Dette er en viktig avklaring, mener Energi Norge og Norwea.